Разпитват основния свидетел по делото "Октопод"

Булфото
share

С разпит на основния прокурорски свидетел, бизнесмена Георги Цветанов, продължава т. нар. дело "Октопод", съобщава БНР.

Георги Цветанов започва да подава сигнали срещу Алексей Петров още през 1998 г. Години наред обаче властта работи срещу тях, а не по тях. Това е тезата на държавното обвинение, което разчита Цветанов да може да докаже, че Алексей Петров е рекетьор, изнудвач и бияч. Още в началото на процеса на 12 декември бизнесменът заяви: "Бил съм бит, бил съм унижаван, заплашван с каратистки способи. На последните разпити вече бях разпитван в детайли какво се е случвало, с коя ръка са ме ударили, с кой крак са ме ударили, какво е имало, каква е била обстановката".

"Обидно ми е, че се обяснява как аз, шампионът по карате и елитна барета, занимавала се със специални акции, не съм успял на банкера, на счетоводителя, нанасяйки удари с ръце и крака, да му сторя каквото и да било, та чак накрая се е наложило да взимам клещи и да му вадя зъби", реагира тогава Алексей Петров.

Целият ден е посветен на разпита на Георги Цветанов. Срещу него ще се изправят всички адвокати на Петров, сред които и бивш главен прокурор на Великобритания.

Водещи новини

Още новини