Никола Филчев ще дава показания по делото "Октопод"

  • 26 януари 2012 07:16

  • 1183
  • 0
Никола Филчев ще дава показания по делото "Октопод"
©

С разпит на свидетели продължава днес знаковото дело "Октопод". Очаква се показания да дадат бившият главен прокурор Никола Филчев и Едвин Сугарев.

Подсъдими са бившият експерт в ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и още четирима души, обвинени в организирана престъпна дейност за рекет. На подсъдимата скамейка ще седне и бившият прокурор от Върховната прокуратура Цеко Йорданов, който е обвинен в покровителство над израелски бизнесмен, сочен за близък на групата.

По време на съдебните разпити вчера, шефове на служби разясниха как Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна е бил назначен и каква е била кариерата му в разузнаването и в ДАНС. Заседанието започна с искане за отвод на един от прокурорите - Светлозар Костов.

Според подсъдимият Янко Попов обвинителят се опитвал да му въздейства да даде показания срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Друг от подсъдимите - бившият прокурор Цеко Йорданов също каза, че Костов е предубеден. Конфликт между двамата в миналото, бил един от поводите Йорданов да бъде уволнен. Прокурорът Костов отрече тези твърдения, а съдът отхвърли искането за неговия отвод.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини