Тръгва делото срещу гинеколога, задържан с хероин

share

Пловдивският окръжен съд ще гледа делото срещу гинекологът д-р Борис Кузманов, който бе задържан с хероин. Лекарят бе пуснат с парична гаранция от районните магистрати.

38-годишният д-р Кузманов, който е племенник на бившата първа дама Антония Първанова бе задържан с наркотика през входа на клиниката в която работи- „Торакс". По време на разпитите той е признал, че е давал по 300 лева през три дни за хероин. Той е попаднал в полезрението на разследващите случайно. В продължение на няколко месеца миналата година полицията е наблюдавала група от трима души, за които е подаден сигнал, че продават дрога. Тримата са живеели заедно в апартамент на ул. "Ландос". Това са 59-годишната Виолета Андонова, синът й Николай Борисов-на 30 години и 50-годишният Борис Христев, с когото Виолета живеела на съпружески начала.

Д-р Кузманов бе арестуван малко след като Николай е влязъл в клиника "Торакс" и му е продал 11 грама хероин. Той е оказал пълно съдействие за изясняване на случая. Заради чистото му съдебно минало магистратите го пуснаха с парична гаранция от 500 лева. Пред съда беше представена и блестяща характеристика, дадена за гинеколога от ръководството на клиниката, в която е работил.

Делото срещу д-р Кузманов започва в 10.30 часа. Това е първо заседание. Призовани са 7 свидетели и 5 вещи лица.

Водещи новини

Още новини