Кока и екстази вече само на бартер

  • 13 февруари 2012 07:36

  • 2813
  • 1
Кока и екстази вече само на бартер
©

Наркобосовете вече се презастраховат, защото повечето трансфери на пари се следят изкъсо от банките и разследващите.

Мафиотите са му намерили цаката, като заменят един наркотик за друг. Именно така те се спасяват от обясненията за паричните потоци, твърди "Стандарт".

Дрогата се върти на бартер по специален "ценоразпис". Едно кило хероин например се заменя за 7 кг амфетамини. При кокаина мизата е доста по-висока. Килограм от белия прах струва колкото 25 кг амфети. Този "ценоразпис", разбира се, важи за почти 100% чиста дрога, обясняват наркоченгетата.

На пазара има и друг феномен - търговията се върти предимно от т.нар. шанаджии, които работят на дребно и не се отчитат на никого. За това си има обяснение - след като "фирмата" на Златко Баретата залезе зад решетките, малките риби си нямат покровител, който да върти трафика. Търговията на дребно е пречка за полицаите, защото така каналите се засичат по-трудно. Въпреки това при спецоперация "Чук" преди дни бе разбита може би най-силната в момента наркогрупировка в София - тази на Милен Давренски-Катерицата и на ромския бос Стефан Бонев-Сако.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2813 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.21 | 04:43

1
Уникална война срещу дрогата спретнахте ,г-да управляващи!Вместо да се спре с продажбата на смрт по улиците ,дрогата стана 5 пъти по-силна (чиста) и дилърите се увеличиха стократно.Но все пак всички знаем ,че за Вас това не е важно.Важни са само оценките от ЕК,нали така?!Така че успех с прибирането на всички мички и плъхчета от наркопазара ,както видяхме те лъвовете си платиха още на първа инстанция!

Добави коментар

Водещи новини