Викове, рев и истерия в съда: Велеви остават за постоянно в ареста (снимки+видео)

Bulfoto
share

Мария и Свилен Велеви обясниха пред журналисти преди старта на съдебното заседание на САС, че са били подложени на тормоз, както в дома им така и в следствения арест, предаде репортер на Novini.bg.

 

Припомняме ви, че днес Софийският апелативен съд решава дали да ги остави в ареста. В края на февруари Софийски градски съд реши да ги остави в ареста, но мярката бе обжалвана.
Двамата са обвинени за това, че са пребили до смърт 86-годишния баща на Велева - Стефан Янев, след като възрастният човек разкри в телевизионно предаване, че години наред семейството е държало в пълна изолация трите си дъщери, които никога не са ходили на училище.

Днес Велеви обясниха, че не са пускали децата си на училище, защото са ги пазели от лоши съседи и лоши хора, но отрекоха да са били изолирани, защо имали много литература вкъщи, както и интернет.
В съдебната зала съпругата прегърна мъжа си и се разплака, но съдията обясни, че в съда няма място за драматизъм.
Велеви отново разказаха, че Стефан Янев ги е заплашвал години наред, дори и с пистолет.

След това Свилен Велев заяви, че е убил Янев. Той обясни, че съпругата му не е знаела за случилото се и помоли съда да я пусне.

От прокуратурата обаче заявиха, че свидетели са чули, че Мария е крещяла по баща си - ще те бия, докато не те убия.

Въпреки сълзите и молбите, съдът остави и двамата - Мария и Свилен, в ареста, тъй като са събрани достатъчно по обем доказателства, които установяват съпричастността и  на двата към извършеното деяние.

След като чу решението на САС Мария отново се развика в съдебната зала и затова съдията я отстрани от съдебното заседаниет.

 

Водещи новини

Още новини