Очаква се прокуратурата да обяви дали ще иска удължаване на ареста на д-р Димитров

  • 06 март 2018 07:45

  • 2487
  • 1
Очаква се прокуратурата да обяви дали ще иска удължаване на ареста на д-р Димитров
© Pixabay

Днес се очаква да стане ясно дали прокуратурата в Пловдив ще внесе искане до съда за удължаване срока на задържане на д-р Иван Димитров.

Медикът е обвинен за смъртта на криминално проявен мъж, който влезе в дома на лекаря в края на миналата седмица с цел кражба.

Наложената от прокуратурата 72-часова мярка за задържане на Иван Димитров изтича тази вечер в 17:30 ч., заяви адвокатът му Георги Кутрянски, цитиран от БНР.

"Трябва да се вземе решение дали ще бъде поискано постоянно задържане под стража, а то се прави от прокурора до съда. Ако такова не бъде направено, след 17:30 ч. клиентът ми трябва да бъде освободен."

За същия час е насрочен и поредният протест в Пловдив в подкрепа на д-р Димитров. Участниците в протеста са категорични, че медикът трябва да бъде освободен, защото с действията си е защитил своето семейство. Те настояват и за приемането на законови промени, регламентиращи правото на самозащита. Досега от прокуратурата и полицията се въздържат от коментар по случая, провокирал обществено напрежение.

Последвайте канала на

Весела Найденова
2487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХХХ

2018.03.06 | 13:37

1
Що не покажете снимка на прокурора, да видим кой е този прокурор, как изглежда, как се казва, от къде е ... ?

Добави коментар

Водещи новини