Искат проверка дали шефката на Съюза на съдиите има връзка с подземния свят

share

Трима бивши председатели на Съюза на съдиите в България (ССБ) поискаха от главния прокурор да провери твърденията на министър Цветан Цветанов, че съдия Мирослава Тодорова, която в момента оглавява Съюза на съдиите, е в услуга на организираната престъпност, предаде БНР.

Забавени са мотиви към ефективната присъда на Васил Маникатов, когото вътрешният министър нарича емблематична фигура за наркотрафика в страните от Европа. Забавянето се оказва проблем, тъй като делото срещу него остава между първа и втора съдебна инстанция, той е освободен предсрочно от затвора по друго дело заради добро поведение и междувременно Гърция иска от България да й го предаде, за да бъде осъден за наркотрафик.

Самата Мирослава Тодорова поиска, ако има данни срещу нея, да бъде разследвана.

Днес Капка Костова, Стоил Сотиров и Нели Куцкова се обръщат към Борис Велчев, защото смятат, че прокуратурата е тази, която трябва да установи извършено ли е от съдия Тодорова действие в услуга на организираната престъпност и ако има такова, да й бъде повдигнато обвинение.

Тримата смятат, че пак държавното обвинение трябва да е това, което да каже не злоупотребява ли с правомощия вътрешният министър, твърдейки подобни факти.

Водещи новини

Още новини