Тръгна делото на Елена Йончева срещу Бойко Борисов (обновена+видео)

Булфото (архив)
share

Първото заседание на заведеното от депутата от БСП Елена Йончева дело за клевета срещу министър-председателя Бойко Борисов и партия ГЕРБ бе отложено за събиране на доказателства за 5 декември, предаде репортер на Novini.bg

Нито Йончева нито Борисов се явиха на днешното заседание. Премиерът е представляван в съда от адвокат Марин Марковски, а социалистката - от адвокат Георги Атанасов.

Делото започна с 30 минути закъснение.

И двете страни поискаха да бъдат разпитани допълнително свидетели. Адвокат Атанасов поиска да бъдат разпитани журналистите Иван Гарелов и Къдринка Къдринова, както и Емил Райнов, който да свидетелства за физическото състояние на Елена Йончева.

Защитникът на Йончева поиска да бъде призована за разпит и журналистката Виза Недялкова, която да разкрие психическото състояние на "червената" депутатка. Адвокат Марковски възрази срещу това искане. По думите му не може да бъдат разпитвани едни и същи свидетели, които да сочат подобни факти. Не виждам смисъл в това, заяви Марковски. Също така ние възразяваме да бъде разпитан свидетел, който да изяснява физиологическото състояние на Йончева - това няма общо с предмета на делото, добави той.

Адвокатите на ГЕРБ поискаха да бъдат призовани свидетели, които да разкрият пред съда дали Бойко Борисов има регистрация в социалната мрежа Фейсбук. 

Адвокат Марковски поиска да бъде уточнено какви суми е получавала Елена Йончева от БНТ и защо е получавала пари от дружества с държавно участие, които са рекламирали в Националната телевизия.

Претенциите на Йончева са за 20 000 лева - обезщетение за претърпени неимуществени вреди. Причината е изказване на премиера по време на предизборно събитие на 10 март. Тогава лидерът на управляващата партия каза, че са били принудени да платят милиони за интервютата на Елена Йончева. Думите му бяха провокирани от обвинения на бившата журналистка, че ГЕРБ краде от програмата за саниране

 

Водещи новини

Още новини