Съдът не освободи предсрочно Вальо Топлото

Булфото (архив)
share

Съдът не освободи предсрочно бившия шеф на "Топлофикация" Валентин Димитров.

Софийски градски съд разгледа днес молбата му да бъде пуснат на свобода, преди да изтече присъдата за безстопанственост в особено големи размери, която излежава в затвора в Казичене. През ноември 2016 г. Върховният касационен съд потвърди 3-годишна присъда за Димитров.

Затворникът заяви пред съда, че е на 61 години и иска да обърне внимание на себе си и семейството си. Също така, че има добро поведение, награждаван е три пъти, участва в трудови, образователни и спортни дейности. Според затворническата администрация обаче, процесът по превъзпитание на Димитров не е приключил още. Прокуратурата отбеляза доброто поведение на затворника, но според нея това не означава, че той се е поправил. Държавното обвинение смята, че няма каквито и да било доказателства, че са постигнати целите на наказанието, а именно главната - за превъзпитание на Димитров.

Съдът обяви, че са налице формалните предпоставки за освобождаване на Валентин Димитров, но не са налице доказателства, че се е превъзпитал и поправил. Спрямо Димитров продължават заседанията по още две дела - за пране на пари и укриване на данъци в особено големи размери, както и за длъжностно присвояване на средства.

Водещи новини

Още новини