Прокуратурата вече разследва външно министерство, сигнализира и ДАНС

Булфото (Архив)
share

На 24.11.2016 г. до главния прокурор на Република България  Сотир Цацаров постъпи сигнал от народния представител Кристиан Вигенин, съдържащ твърдения за незаконосъобразни действия, извършени от длъжностни лица от Министерство на външните работи (МВнР), свързани със закупуването на телефонни централи от българските посолства в чужбина, за които е следвало да се проведе обществена поръчка. Това се посочва в прессъобщение на прокуратурата.

"В сигнала се сочи, че българските посолства са получили индивидуални инструкции, придружени с фактури от фирмата доставчик, в която е описано оборудването и стойността на труда по инсталацията на телефонните централи. По разпореждане на главния прокурор е извършена проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“, материалите от която са докладвани в Софийска градска прокуратура", уточняват от държавното обвинение.

С постановление на СГП от 16.12.2016 г. е образувано досъдебно производство срещу виновните длъжностни лица от Министерство на външните работи за престъпление по служба, от което са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Провеждат се активни процесуално – следствени действия, поради което повече информация на този етап не може да се предостав

Водещи новини

Още новини