Повече от година прибирали рушвет арестуваните русенски гранични полицаи (видео+снимки)

Novini.bg
share

Разследването за корупция на ГККП Дунав мост тече от месец. Събрани са достатъчно доказателства. Това обяви на брифинг говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Задържани са седем гранични полицаи от Русе за участие в организирана престъпна група, действала в периода септември 2015 - ноември 2016 г.


Арестуваните гранични полицаи са се занимавали с искане и получаване на подкуп. Разпитани са свидетели, използвани са СРС, прокуратурата разполага с доказателства от видеонаблюдение и аудиозаписи, уточни Арнаудова.

Задържаните са искали подкуп, за да не подават преминаващите ГКПП-то митническо заявление. В рамките на вчерашния ден човек е бил снабден с белязани банкноти. На ГКПП "Дунав мост" са му били поискани парични средства като подкуп. Той ги е дал, а след извършването на претърсването, белязаните пари са били намерени в съответния граничен полицай. Арнаудова посочи още, че в жилището на един от служителите на "Гранична полиция" са открити 20 000 лева в различна валута.

На задържаните са повдигнати обвинения за корупция и участие в организирана престъпна група. Мерките за неотклонение ще се гледат в Специализирания наказателен съд.

Взетите подкупи са предавани нагоре по веригата до началник смяна.

На брифинга стана ясно още, че граничните полицаи ще бъдат наблюдавани с дрон, като мярка за противодействие на корупционните практики.

Водещи новини

Още новини