Боевски: Да се видиш в затвора без вина е убийствено

share

Всичко останало е преодолимо, но да се видиш в затвора без вина - това е убийствено. Това заяви пред БНТ в първото си интервю, откакто е арестуван за трафик на наркотици, световният шампион Гълъбин Боевски. Никога не съм правил престъпление през живота. Целият ми живот е в спорта и аз нямам нужда да правя престъпление. Мислех, че ще разследват случая и че нас просто ще ни пуснат, обаче се оказах тук, допълни той.

За мен най-големият проблем е, че ми развалиха доброто име, което съм го градил години наред. Аз имам добър живот и добър бизнес, не ми е нужно да правя такива неща. Никога не съм си мислил за това и най-малкото съм достатъчно популярен навсякъде по света - олимпийски шампион, за да съм малоумен да тръгна да направя такова нещо. Точните сметки адвокатите ще ги дадат на съда, сега аз не мога да ги кажа точните сметки. Имам предостатъчно пари, за да живея, без да правя глупости, категоричен бе Боевски.

Пред БНТ Боевски допълни, че веднага след завръщането си в България, ще започне да тренирам. Искам да спечелят титла на Олимпиадата в Лондон, каза щангистът.

Очаква се обвинителният акт срещу Гълъбин Боевски да бъде внесен в понеделник, съобщи адвокатът му Ивайло Дерменджиев. На същото заседание защитата му ще поиска и промяна на мярката за неотклонение в домашен арест. За целта ще бъде представен и договор за наем в дома на българка, която предоставя една от стаите си на Боевски.

Водещи новини

Още новини