Гаф с превода остави Боевски в затвора

  • 15 декември 2011 05:49

  • 2772
  • 5
Гаф с превода остави Боевски в затвора
©

Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести Гълъбин Боевски беше официално обвинен от бразилските власти в международен трафик на наркотици. Това е станало във вторник късно през нощта българско време. Заради гаф с превода бразилският съд е отказал да вземе под внимание папката с документи, представящи спортиста в най-добра светлина.

„Причината е, че те не са заверени от лицензиран преводач в Бразилия”, обясни адвокат Ивайло Дерменджиев. Лицензиран преводач от български на португалски, който да работи със съда в Сао Паулу, няма. От години не е провеждан конкурс за такъв човек и това практически ощетявало не само Боевски, а и всички българи, задържани в Бразилия. Случката вбесила бори бразилския адвокат на Боевски. „Имам чувството, че почти всички българи, обвинени за наркотрафик в Бразилия, са осъдени именно заради липсата на преводач”, казал той на Ивайло Дерменджиев. Юристът бил уведомен 15 минути преди заседанието на съда и не е успял да присъства в залата, пише "Монитор".

Намерението на защитата беше да бъде поискано пускането под гаранция на Боевски, но това не се случи по време на изчитането на решението. В момента все още няма насрочено ново заседание на съда. Очакванията са щангистът да остане в затвора и по коледните и новогодишни празници. Във външно министерство все още не са получили официалните документи. Нито един от тримата адвокати на подсъдимия българин не се е свързвал с министър Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 и не е търсил съдействие, уточниха още от ведомството.

В следващите два дни обвинителният акт срещу Боевски ще бъде внесен в съда. Тогава с подробностите около обвинението ще могат да се запознаят и защитниците на бившия тежкоатлет. До 10 дни адвокатите му трябва да представят тезата на неговата защита.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2772 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
mihail

2011.12.16 | 20:46

5
не му върви на Гълабинчо.хванаха го с допинг, после с 9кила гипс а сега и на адвокати не случи ,ще му върви в любовта това поне е сигурно, бразилците са любовчии.

2011.12.15 | 19:08

4
абе да не ви разправям кво става и в Софийски градски съд...

2011.12.15 | 19:02

3
Нищо Боевски, може да нямаме преводач в Бразилия, обаче имаме магистрали та магистрали както вика един министър и градинки си имаме, като / ако се измъкнеш някой слънчев ден можеш да се прибереш по тея магистрали или пък да се разходиш в градинките му.

2011.12.15 | 16:43

2
Недей,всички знаем :)
минаващ

2011.12.15 | 12:23

1
Ами аз, дето не съм юрист, от опит знам, че КАКЪВТО И ДА Е ДОКУМЕНТ се превежда от ОТОРИЗИРАН преводач и задължително се заверява в МВнР. Нормално е обаче съответната държава да НЕ признае превод, извършен у нас. Това, че там няма преводач от български на радота към Съда не е нормално. Още по-ненормален обаче е фактът, че и ДВАМАТА адвокати не са били в час. Пълен та.ак!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини