Боевски може да бъде с жена си на Коледа и Нова година

  • 08 декември 2011 07:04

  • 4993
  • 6
Боевски може да бъде с жена си на Коледа и Нова година
©

45 дни олимпийският ни шампион по вдигане на щанги Гълъбин Боевски лежи в бразилския затвор "Итаи". Той бе задържан на летището "Гуарольос" в Сао Пауло с кокаин в куфара. До момента обвинение срещу него няма.

Пред бразилските власти Боевски категорично не признава вината си. Твърди, че куфарът му се скъсал и си купил нов, а вътре се оказала пратката с дрога.

Гълъбин Боевски може да прекара Коледа и Нова година със съпругата си
. Решението е в ръцете на бразилския съд. В понеделник защитникът му от Сао Пауло - Леандро Перейра, внася в съда петиция за промяна на мярката му за неотклонение. Това съобщи за "Стандарт Нюз" българският адвокат на спортиста Ивайло Дерменджиев.

Преди да бъде внесена обаче, защитата ще депозира в съда 50 документа, за да мотивира магистратите да го пуснат под гаранция. Сред тях са заверени в бразилското посолство в София удостоверение за чистото криминално и съдебно минало на щангиста, свидетелство за семейното му положение, договори за дарителство, дипломата на Боевски за завършена бакалавърска степен по физическо възпитание от Шуменския университет, препоръки от Българския олимпийски комитет, Министерството на спорта и Федерацията от щанги.

В сряда съпругата на шампиона Красимира отлетя за Бразилия, за да занесе лично папката на Перейра. Според адвокат Дерменджиев дипломата за висше образование може да изиграе голяма роля при гледането на мярката за неотклонение и пускането му под гаранция. За излизането на Боевски от затвора има значение и доказването на адресна регистрация в Сао Пауло, а той вече има такава.

Близките на Боевски са наели квартира, благодарение на българската общност в Бразилия. Българка е дала съгласието си да приюти олимпийския шампион в една от стаите на къщата си срещу символичен за Сао Пауло наем. В Бразилия всеки договор за наем се проверява. В 7-дневен срок след внасяне на петицията за искане на промяна на мярката на Боевски съдът ще се произнесе дали ще го пусне под гаранция или не.

Преди празниците се очаква и да бъде повдигнато обвинение на Боевски. "Ако това стане, ние сме готови с исканията си. Едно от тях е проследяване на телефонните разговори на Боевски. Вече сме направили разпечатка на проведените разговори с помощта на български мобилен оператор", заяви адвокат Дерменджиев.

Боевски лежи в затвора в "Итаи" с поне 15 наркотрафиканти и терористи в стая, сред които няма нито един българин. В зандана държат на едно място както арестанти, така и рецидивисти. До момента Боевски е разпитван при задържането му. Освен него са дали показания и двама служители от летището в Сао Пауло.

Очаква се да бъде направена и експертиза, която да изчисли количеството и килограмите в куфарите на Боевски. По искане на защитата предстои да бъдат разпитани и хора от рецепцията на хотела, в който е бил Боевски. Ще бъдат снети показанията и на фотографа, който е снимал турнира по тенис за юноши и е придружил олимпийския ни шампион и дъщеря му Сара до магазина, откъдето са купили куфарите, в които по-късно беше открит 9 кг кокаин.

В Бразилия практиката е защитата да събира доказателствата, които могат да оневинят задържания. Според запознати, щом влезе в съдебна фаза, процесът ще продължи най-малко осем месеца.

Бразилският адвокат на Боевски има богат опит в областта на наказателно правото и по-конкретно - в международния трафик на наркотици. Говори се, че Перейра е поел защитата на заловени с дрога чужденци, които после са оневинени, защото дрогата била подхвърлена. Бразилецът е магистър по международно европейско финансово право при Мюнхенския университет "Лудвиг Максимилиан". Владее четири езика - немски, испански, английски и португалски.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4993 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
С Кур До Колене

2011.12.12 | 19:51

6
1 max_payn Не забравяй че той е щангист и такива малки тежести изобщо не ги отразява :):):)
Цоцорков

2011.12.12 | 19:51

5
Смях в залата :) Бразилецът е магистър по международно европейско финансово право при Мюнхенския университет "Лудвиг Максимилиан". Владее четири езика - немски, испански, английски и португалски. На кой му трябва адвокат по финансово право? Това е гавра с наказателното право и никой няма да го вземе на сериозно този адвокат... Не искам да съм лош пророк, но с този адвокат ще лежи минимум 10г. Все едно да те заболи корема и да отидеш на ветеринарен лекар! Явно този Дерменджиев от българска страна ще гушне голям процент от хонорара и за това е препоръчал този смешник.

2011.12.12 | 19:50

4
На мулетата мястото им е в панделата.
max_payn

2011.12.12 | 19:50

3
Моето мнение е че наистина е забъркан в този скандал.Имаш един багаж ,с него си дошъл после си го преместил в други куфари и не ти направи впечатление тежината на саковете?9килограма не са 9 грама.Най вече че той с килограми е работил.Който невярва нека направи опит да добави 9килограма към каквото и да е и ще забележи.

2011.12.08 | 11:19

2
ще се гушка до жена си а не до съкилийника, ще и направи още едно бебе за да и осигури заетост поне за известно време. иначе нещата са ясни
бум бум

2011.12.08 | 10:55

1
сега пък вдигане на щанги абе вас от кйде ви намериха да пишете тези тъпизми първо борба сега пък тази тъпотия ха ха ха

Добави коментар

Водещи новини