ГДБОП: Обяснението на Боевски за куфарите е типично за наркотрафикантите

  • 28 октомври 2011 09:32

  • 4518
  • 1
ГДБОП: Обяснението на Боевски за куфарите е типично за наркотрафикантите
©

ГДБОП работи по варианта Гълъбин Боевски да е внасял кокаин за разпространение в България.

Това съобщи в сутрешния блок на бТВ шефът на дирекцията Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна. По думите му, в момента е важно да стане ясно дали дрогата е била предназначена за страната ни или за Европа. У нас доза от един грам от наркотика се търгува на цена от около 160 лева.

Той допълни, че антимафиотите имат добро сътрудничество с колегите си в Бразилия и вече се работи по няколко канала в тази насока, тъй като маршрутът е актуален за пренос на кокаин за Стария континент. Причината - дрогата е много евтина в страната от Южна Америка.

Латиноамериканската страна е определяна като рискова дестинация и често се извършват щателни проверки, например как е купен съответният самолетен билет. Освен съмнителното поведение, което довело до проверката на Боевски, Флоров не изключи и варианта българинът да е попаднал в полезрението на полицията след наблюдение на група, занимаваща се с трафик на кокаин.

Между 300 и 400 български граждани са задържани през последните години по същото престъпление, като почти всички се оправдават, че не са знаели какво пренасят, обясни Флоров. Той обаче уточни, че в 99% се оказва обратното.

Директорът на ГДБОП каза още, че бившият спортист досега не е попадал във фокуса на службата, която управлява.

Експертът отново поясни, че обяснението, което Боевски е дал, че са му били скъсани куфарите и той си е купил нови, е характерно за наркотрафикантите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4518 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Dreboliiki

2013.10.25 | 08:32

1
---- Прикрепено писмо (дребни НЕЩИЦА) ---- Подател: евгени славков До: mvr@mvr.bg Относно: дребни НЕЩИЦА Дата: Неделя, 2011, Декември 11 11:19:37 ЕЕТ Вижте "дяловото участие" на премиера Борисов относно някогашното екстрадиране на сръбския Сретич ,които бе на "посещение" в страната ни. А на Цветанчо,майка му спестявала от семки и бонбонки да му купи жилища.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини