Искат и кръвнина от Кирил Рашков

Булфото
share

Родителите на прегазения Ангел Петров и починалото ден по-късно негово приятелче Павел Толев от Катуница завеждат дело за кръвнина срещу Цар Киро заради смъртта на децата си. Още преди три седмици почернените семейства са наели адвокати.

По съвет на юристите до момента те не желаеха да огласяват намеренията си, а и тепърва ще обсъждат конкретните суми. „Със сигурност ще могат да осъдят Рашкови само ако окръжната прокуратура в Пловдив намери доказателства за поръчителство от цар Киро на убийството на Ангел Петров”, коментира юрист за „Монитор”.

Паралелно с досъдебното производство срещу шофьора на микробуса убиец Симеон Йосифов, обвинението търси доказателства и за поръчителство. Както „Монитор” писа, според информация от шефа на КТ „Подкрепа” Атанас Кръстев Кирил Рашков бил платил по 20 лева на роми от Столипиново „да свършат някаква работа в Катуница”.

Според Кръстев хората в микробуса били наети от известен в пловдивското гето човек, който бил много близък с Кирил Рашков. Освен исковете на родителите, заплашеният с убийство Веселин Христов от Катуница също ще съди Цар Киро и внука му Кирчо. Старият Рашков заплашил Веселин и приятелката му Иванка осем часа преди смъртта на Ангел, че ще ги убие.

„Аз съм човекът, който може да осъди за обезщетение Кирил Рашков. Говорих с адвокат, но първо трябва държавата да осъди двамата Рашкови и едва след това, като частно лице, мога да заведа дело за обезщетение. Не съм мислил за точна сума, но при всички положения няма да оставя да им се размине. Не ми е за парите. Ако някой ден ги осъдя, ще ги даря за нуждаещи се”, каза за „Монитор” Веселин Христов. Междувременно стана ясно, че фамилията на Цар Киро се готви да заведе дела срещу хората,  подпалили палатите им и да иска 1 милион обезщетение.

Водещи новини

Още новини