Не дават кръвнина на сестрата на пребит до смърт бургазлия

  • 10 септември 2014 12:40

  • 1592
  • 0
Не дават кръвнина на сестрата на пребит до смърт бургазлия
©

Комня Златкова не може да бъде граждански ищец в процеса за убийството на брат си Иван Господинов, определи състав на Бургаския окръжен съд с председател Денчо Стоянов.

Според магистратите законът и съдебната практика са категорични - в това качество могат да бъдат конституирани само родители и деца на пострадалите.

С тези аргументи на допускането на гражданския иск в размер на 50 хил. лв. се противопостави адвокат Веселина Василева, защитник на обвиняемия Даниел Димитров, съобщи "24 часа".

Прокурор Златина Кралева и адвокатът на Комня Златкова - Радослав Николов обаче се противопоставиха, подчертавайки, че убитият Иван и сестра му са били изключително близки и са се грижели един за друг. Освен това Комня е единствен негов наследник.

Съдия Денчо Стоянов мотивира отказа да допусне гражданският иск с Постановление N2 от 30 ноември 1984 г. на Пленум на Върховния съд.

Ще обжалваме определението на съда, заяви Николов пред "24 часа".
Магистратите отложиха делото и го насрочиха за средата на октомври. Дотогава апелативният съд трябва да се произнесе по спора.

Обвиняемият Даниел Димитров и жертвата му запивали заедно на 5 ноември миналата година в градинката пред блок в ж.к. "Меден рудник", в която двамата живеят.
Количеството изпит алкохол предизвикал караница, който бързо прераснала в лют скандал и побой. Случаен минувач дочул, че Даниел и Иван спорели на висок глас може ли да се пие по време на работа.

Доста по-младият и як Даниел започнал да удря пенсионерът Иван. Няколко юмрука в главата били достатъчни, за да изпадне възрастният мъж в безпомощно състояние.
Той е починал по пътя към болницата. Непосредствената причина за смъртта е черепно-мозъчна травма.

Даниел Димитров и друг път е проявявал агресия, показва криминалното му досие.

Последвайте канала на

1592 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини