Хуриет Сюлейманов, който уби трима студенти на пътя, иска милост от съда задочно

share

Хуриет Сюлейманов, който преди година причини при зловеща катастрофа смъртта на трима студенти край Луковит, иска по-лека присъда от Апелативния съд в Търново. Делото е насрочено за понеделник, а жалбата е внесъл неговият защитник, съобщава "24 часа".

Шофьорът убиец избяга от страната и все още не е установен и задържан, въпреки издадената европейска заповед за арест, казаха от прокуратурата. През юни Ловешкият окръжен съд призна Хуриет Сюлейманов за виновен и му даде максималните 15 години строг затвор задочно. На 5 май миналата година 30-годишният рецидивист с 12 присъди, който никога не е имал книжка, помете с БМВ-то си в насрещното колата на студентите от Плевен.

Според експертизите луксозното возило ги е връхлетяло в тяхната лента с над 110 км/ч. В кървавото меле на място загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Ненков, а Цветелина Таслакова издъхна по-късно в болницата. В зверския удар средна телесна повреда получи и приятелят им Иван Иванов. Вместо да окаже помощ, Хуриет избяга от местопрестъплението и се укри. После изчезна, докато беше под домашен арест, преди старта на процеса.

Водещи новини

Още новини