Прекратиха дело срещу пиян лекар, допуснал смъртта на две бебета

share

Прекратено е досъдебното производство, образувано срещу лекаря, по време на чието дежурство починаха две бебета в болницата в Пазарджик, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Снежана Стоянова.

Прокуратурата не намира основание за предаването на д-р Симеон Атев на съд, тъй като няма доказателства за неговата виновност. Той не е извършил действия, които да са в противоречие с добрата медицинска практика. Такива са заключенията на съдебномедицинската експертиза, на която се основава и решението на прокурора, допълни Стоянова.

Ако беше установено, че поведението му като лекар е довело до това, че да не се роди жизнеспособен плод, тогава щяхме да вземем под внимание състоянието на лекаря, а именно дали той е употребил алкохол по време на дежурството си или не. За това в кориците на делото са събрани доказателства, но при тези заключения на експертизата този въпрос не стои на вниманието на прокуратурата, каза също Стоянова. Тя допълни, че все още не е изтекъл срокът за обжалване на разпореждането на наблюдаващия прокурор за прекратяване на образуваното производство по случая.

Водещи новини

Още новини