Баротравма е причината за смъртта на двете открити тела в Елин Пелин, едва 1/8 от местопроизшествието е огледана

  • 29 юли 2024 08:25

  • 3487
  • 2
© БНТ

Направихме оглед на малка част от местопроизшествието, близо до сервизното помещение на склада на фирмата. Там открихме телата на двама човека, силно овъглени. Още през вчерашния ден бе назначена съдебно-медицинска експертиза. Тя е готова. Причината за смъртта и на двете тела е баротравма, тоест са починали от взрива. Това обяви окръжният прокурор на София Наталия Николова.

По думите ѝ разпитани са 8 души по делото до момента, предстоят още разпити. Предстои назначаването и на ДНК експертиза с оглед идентифицирането на намерените тела.

„Разследваме всички възможни версии. Експертизи, особено пожаро-техническата, ще се случи след приключване на огледа на местопроизшествието”, допълни тя.

Проф. Ботев за инцидента край Елин Пелин: Не сме си направили изводите

Иван Делчев, Национална следствена служба за взривовете, допълни: „Едва 1/8 от местопроизшествието е огледана.”

„Момчето, което се е спасило, е разпитано още след деянието. Не се е скрило, макар да е отишло вкъщи, подало е сигнал на 112”, увери прокурор Николова.

„Камерите не са изследвани все още. Ще се събират писмени доказателства от учредяването и прехвърлянето на парцела за създаването на склада”, каза още следовател Делчев.

От показанията на собственика не става ясно дали причината е немарливост или случайно деяние.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
3487 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.07.29 | 10:21

2
Третото тело, чио е?

2024.07.29 | 09:18

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини