Интензивен трафик по границите ни с Румъния, Сърбия и Турция за товарни автомобили

  • 29 юли 2024 07:18

  • 368
  • 1
Интензивен трафик по границите ни с Румъния, Сърбия и Турция за товарни автомобили
© Pixabay

Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Румъния, Сърбия и Турция за товарни автомобили. Това съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) на сайта си. Информацията за движението по границите е към 6:00 часа.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) „Кардам“ и „Оряхово“ на изход за товарни автомобили.

Поради извършване на основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе е въведена временна организация на движение, като трафикът се осъществява в една лента с пропускателен режим и се регулира със светофарна уредба. Освен ГКПП „Русе“, шофьорите в региона могат да се насочат и към ГКПП „Силистра“, ГКПП „Кардам“, ГКПП „Дуранкулак“, ГКПП „Кайнарджа“ и ГКПП „Крушари“. Последните два са с работно време от 8:00 до 20:00 часа всеки ден, през тях не се пропускат товарни автомобили, посочиха граничните власти. 

Всеки петък от 16:00 до 22:00 часа румънските власти не пропускат товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ в двете посоки; в събота, неделя, предпразничен и празничен ден ограничението е от 6:00 до 22:00 часа.

Огромна опашка на „Кулата“: Колко време отнема преминаването?

На границата със Сърбия трафикът е интензивен на ГКПП „Калотина" на вход за леки автомобили.

На границата с Турция движението е интензивно на ГКПП „Капитан Андреево" на вход и изход за леки автомобили.

На границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от „Гранична полиция“ препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. 

Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала и Халкидическия полуостров могат да преминат през ГКПП „Илинден“, като алтернатива на ГКПП „Кулата“. Туристи, пътуващи към курорти в района на Ксанти, Комотини и о. Тасос, могат да използват ГКПП „Златоград“, като алтернатива на ГКПП „Маказа“. За курорти в района на Алексантропулис се препоръчва да се преминава през ГКПП „Капитан Петко войвода“.

През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ е разрешено преминаването само на леки коли и микробуси.

На границата с Република Северна Македония движението е нормално на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.29 | 09:19

1
Искате луд сeкc за 3 чaса, силна еpeкция, продължителна липса на еякyлация и повишен тeстостеpон! Сега е възможно и бeзoпасно, лично го изпpобвах! И прочетох за този метод тук:----> use.my/woodman

Добави коментар

Водещи новини