Цацаров: Операция "Червеи" е обект на прокуратурата, преди да бъде оповестена от политицит

Булфото
share

Темата за подслушването на протестиращи срещу правителството "Орешарски" е обект на прокуратурата, преди да бъде оповестена от политиците. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров за т.нар. операция "Червеи".

Прокуратурата работи усилено по тази тема и когато разполага с резултати, които могат да бъдат представени, те ще ви бъдат представени, добави Цацаров.

Главният прокурор представи на председателя на парламента Цецка Цачева предложенията на прокуратурата за промени в НПК. Цачева заяви, че очаква още в края на седмицата парламентарните групи да излязат със със законодателни решения по тези предложения.

Цацаров заяви, че проблемът с бягането от правосъдие стои с особена болка у нас и за това акцент в представения  проект са мерките за неотклонение. По думите му проектът е експертен и представлява покана към органите, които имат това  право да го внесат в НС. Той добави, че ако това се случи, проектът би бил основа за дискусия, която ще даде добри резултати.

Главният прокурор не смята, че някои от предложените промени биха нарушили човешки права. Той отбеляза, че за първи  път се предлага въвеждането на максимален срок за "домашен арест".

 

Водещи новини

Още новини