Владимира Янева: Няма да се отказвам от поста си заради спекулации

share

Не считам, че когато съм заела този пост след една доста продължителна борба да се откажа от него и да покажа, че съм слаба, заяви в сутрешния блок на бТВ председателят на Софийски градски съд Владимира Янева.


„Вие знаете, че дори с основната ми опонентка,съдия Величка Цанова, е имало интервюта за това дали смята, че изборът ми е предопределен и тя е заявила, че няма такива съмнения.


Спекулациите със семейното ни приятелство с Цветан Цветанов доведе до това да се твърди, че изборът ми е предопределен“, каза Янева.

„Не мога да скрия отношенията си с Цветанов. Ние се познаваме повече от десет години. Имам приятели в лицето и на други известни фигури от политическото пространство“, заяви шефката на Софийския градски съд.


Тя отказа да назове имената им, тъй като не смята, че личният й живот ще окаже влияние на работата й.

„Цветанов критикува не СГС, а мудното правораздаване. Спрелите критики от негова страна дават глътка въздух да се решат проблемите“, поясни Янева.

„В момента на доклад имам над 50 дела, съобщи тя. „До настоящия момент съм дала 1748 разрешения за СРС. Засега няма отказ за СРС от както съм председател. Просто исканията са били мотивирани и затова не е имало отказ“, съобщи Владимира Янева.

Водещи новини

Още новини