Разследван за убийство отпреди година остава за постоянно в ареста

Булфото
share

За втори път след първоначалния арест през лятото на тази година, днес Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на Севдалин Атанасов, разследван заедно с Митко Асенов за убийство, извършено в съучастие преди близо девет месеца в с.Дюлино, Варненска област, съобщиха от съда.

24-годишният Севдалин е в ареста от началото на юли тази година, а преди 10-на дни Варненският окръжен съд отказа да измени в по-лека мярката му за неотклонение.

В края на м. ноември миналата година в двора на къщата си в с.Дюлино, община Бяла, беше открито тялото на Иван Златев. 77-годишният мъж издъхнал от раните по цялото му тяло. Според експертите, установили причината за смъртта, убийството е станало в периода от 23 до 26 ноември. Досъдебното производство започнало първоначално срещу неизвестен извършител на 26 ноември 2010 година. След разпита на двама свидетели, едва тази година разследващите стигат до Севдалин и Митко. Тогава досъдебното производство е възстановено и срокът му е удължен.

Макар че в рамките на следствените действия не е установено по категоричен начин, че Севдалин е лицето с прякор „Дингила”, то показанията на двама свидетели на този етап обосновават съпричастността на обвиняемия към убийството на възрастния мъж. Съдът констатира, че по това досъдебно производство не се работи интензивно, въпреки че изтича поредният срок за удължаване на разследването.

Ако разследващите органи не съберат достатъчно категорични доказателства за участието на Севдалин в жестокото престъпление, то със сигурност сегашното предположение ще бъде разколебано и е възможно да се стигне до промяна на мярката за неотклонение. Към настоящия момент и този съд цени обстоятелството, че Севдалин е осъждан два пъти за кражби, а към ноември миналата година той е бил в изпитателния срок на втората присъда.

Днешното определение на Варненския апелативен съд, с което бе потвърден ареста на Севдалин Атанасов, разследван за убийство, извършено в съучастие преди близо 9 месеца в с.Дюлино, е окончателно.

Водещи новини

Още новини