Оставиха окончателно в ареста ботевградския обирджия Пелов

  • 27 септември 2011 11:22

  • 896
  • 0
Оставиха окончателно в ареста ботевградския обирджия Пелов
© Булфото

Софийски апелативен съд остави в ареста Владимир Пелов, обвинен за грабеж в златарски магазин в Ботевград.

Пелов е привлечен като обвиняем на 13 септември за три тежки умишлени престъпления – против личността и против собствеността. Едно от обвиненията е за грабеж на златни накити от магазин в Ботевград. Друго обвинение е за опит на убийство на полицейски служители при Районно управление на полицията в град Ботевград. Третото обвинение е за отвличане на три лица. На 16 септември Софийски окръжен съд остави Владимир Пелов в ареста.

Апелативните съдии счетоха, че от събраните множество доказателства може да се направи извод за механизма на престъплението, предаде "Фокус". Според магистратите – може да се направи обосновано предположение, че Пелов е извършил инкриминираните деяния, за които е обвинен. Съдиите отбелязаха, че неправилно първата инстанция се е позовала на използвани СРС-та между Пелов и другия обвиняем за обира Димитър Иванчев. СРС-тата са негодни, доколкото са използвани спрямо лице, което вече е обвиняем.

Магистратите от Апелативния съд споделиха мотивите на Софийски окръжен съд относно другите две предпоставки за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Според тях има реална опасност обвиняемият да се укрие и да извърши друго престъпление. Пелов е бил разпознат от свидетели по характерни негови движения и специфична стойка.

Апелативните съдии посочиха, че се касае за първоначален етап на взимане на мярка за неотклонение, а органите на досъдебното производство трябва да положат допълнителни усилия за събиране на още доказателства, тъй като в едно бъдещо производство цитираните доказателствени източници няма да бъдат достатъчни.

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване.

”Само полицаи ме разпознават от не знам какъв ъгъл, аз не съм участвал в това нещо. Единственото е това, че познавам обвиняемия, че съм бивш затворник – това е единственото, което ме свързва с тая история”, каза Владимир Пелов след като чу определението на съда, че остава окончателно в ареста.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
896 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини