Борис Велчев: Засега няма данни за политически чадър над Кирил Рашков

Булфото
share

Главният прокурор Борис Велчев каза пред журналисти, че от данните, с които разполага към момента, политически чадър над Кирил Рашков не се вижда.

По думите на Велчев е имало сравнително малко преписки срещу Рашков и те са извадени на сайта на прокуратурата. По една част от тях има последващи действия, има и осъдителни решения на съда. Само една преписка е била прекратена през годините.

„Не зная защо това трябва да се квалифицира като чадър”, коментира Велчев. Той уточни, че ръководителят на отдел Инспекторат към Върховна касационна прокуратура е бил изпратен в Асеновград, където е извършена проверка. Резултатите ще станат ясни по-късно днес.

„Този човек поражда много въпроси, обаче се замислете дали е единственият човек. Готов съм да говоря с имена, макар че може би не е съвсем редно. В много други български градове има подобни хора и не всички са от ромски произход, да не кажа, че повечето са етнически българи. Всички те са известни с това, че поддържат висок стандарт на живот и са обединени около разбирането си, че не бива да се плащат данъци. Една голяма част от тези хора са обект на нашето внимание от доста време насам. Включително и г-н Рашков”, заяви Велчев.

Той обясни, че това не е самоцелна акция, насочена срещи Кирил Рашков, а е политика на прокуратурата да проверява хората с висок стандарт на живот и неплатени данъци през последните години.

Водещи новини

Още новини