Превърнахте прокуратурата в универсален сапун за пране, възмути се Цацаров (видео)

Булфото
share

Прокуратурата се превръща в един универсален сапун за пране, с който всички искат да си мият ръцете.
Това заяви преди заседание на Висшия съдебен съвет главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от Дарик.

Думите му дойдоха като коментар на скандала между банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски и всички проверки, които държавното обвинение започна в тази връзка.

Главният прокурор заяви, че до края на седмицата би трябвало да бъде прекратено производството срещу т.нар. "килъри" на Пеевски, в което се оказа, че няма никакви доказателства.

На въпрос дали е зависим от депутата, Цацаров направи опит да се защити като заяви, че ако прокуратурата е на страната на единия "смс-автор", това разследване нямало да бъде прекратено.

"Това е една сага, която съвсем умишлено се поставя от героите й в центъра на общественото внимание", заяви още главният обвинител и призова да не се създава паника у хората.

Цацаров даде и оценка на ситуацията с наводненията в "Аспарухово", като заяви, че според него случилото се е "провал на държавата", на общината, на цялата система, "на която в дневния ред са едни СМС-и".

Ние не си задаваме въпроса адекватна ли беше държавата в "Аспарухово" или някъде другаде, ние си задаваме въпрос какво е написал Цветан Василев на Делян Пеевски или Пеевски на Василев, коментира Цацаров.

Водещи новини

Още новини