Прокуратурата проверява смъртна закана към Цветан Василев (видео)

Булфото
share

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов съобщи пред журналисти, че вчера до главния прокурор Сотир Цацаров е подаден сигнал от банкера Цветан Василев, предаде репортер на Novini.bg. Сигналът е заради есемес, в който той "разпознава
заплахи за живота си". В сигнала си Цветан Василев предполага, че подател на  есемеса е депутатът Делян Пеевски.

В сигнала си до главния прокурор Цветан Василев посочва същите обстоятелства, за които разказва пред австрийската преса.

Към сигнала е прикрепено копие и до австрийската криминална полиция. Още вчера този сигнал е изпратен до Софийска районна прокуратура и към момента се извършва проверка. Банкерът е готов да съдейства на прокуратурата и да бъде разпитан по случая, стана ясно от думите на Сарафов. Всички обстоятелства по случая ще бъдат проверени, увери той.

Прокуратурата проверява чрез мобилните оператори от кой номер е изпратено съобщението и на чие име е регистриран той. Във връзка със сигнал, подаден от страна на Пеевски отново в рамките на вчерашния ден, Сарафов обясни, че двамата доскорошни бизнес партньори ще бъдат разпитвани по сигналите, които внасят един срещу друг.

Водещи новини

Още новини