Цацаров: Сгрешихме с ареста на обвинените за опит за убийство на Пеевски (видео)

Булфото
share

Разследването срещу тримата мъже, обвинени, че са подготвяли покушение срещу Делян Пеевски, започнало по неотложност след действие на МВР.

Прокуратурата е била уведомена едва след това, заяви главният прокурор Сотир Цацаров и призна, че задържането им в ареста било грешка, посочва БТА.

Единственото предположение, което може да се направи, е за евентуални намерения, които тримата имали да проследят Делян Пеевски, както и местата, на които той ходи.

По-рано през деня стана ясно, че Прокуратурата се е отказала да протестира освобождаването на тримата мъже, обвинени за опит за убийство на Делян Пеевски. Това съобщиха от институцията.

След като Софийският градски съд освободи Венцислав Върбанов, Георги Христов и Красимир Методиев заради липса на доказателства, те остават на свобода окончателно без мярка за неотклонение. Ръководството на прокуратурата е възложило на апелативните обвинители в София да проучат делото.

Установено е, че доводите на градската прокуратура, която поиска мъжете да бъдат върнати в ареста, не могат да бъдат приети от по-горната инстанция, тъй като липсват доказателства, че тримата обвиняеми са опитали да убият Пеевски.

Въпреки решението от държавното обвинение подкрепят действията на градските обвинители и посочват, че внушенията, че прокуратурата е фактор в политическия живот на страната, са недостойни и спекулативни.

Водещи новини

Още новини