Изповедта на сем. Карастоянови за убийството на Отвертката

share

Това беше нещастен нещастен случай. Как може да сте сигурни развръзката каква ще бъде? Ние отидохме да спасим Владимира. Брат ми има надута херния, той е надут между краката, затова ни е повикал.

Това заяви в предаването „На светла с Люба Кулезич“ Иван Карастоянов, един от биячите на Николай Радев-Отвертката. Той гостува заедно с баща си Владимир Карастоянов и адвоката им Марин Марковски.

Припомняме, те двамата бяха освободени с мярка за неотклонение „подписка“, а по-големият брат Николай остана под домашен арест.

Най-интересното е, че точно братът на Отвертката е охрана на въпросното заведение, а не е направил нищо, допълни Иван Карастоянов и двамата с баща му показаха всички жалби, които са пускали до прокуратурата срещу Отвертката и други институции относно системен тормоз на дъщерята на Николай - Владимира, която става причина за кървавото меле.

Проблемите с тези хора са много стари, обясни от своя страна дядото на Владимира – Владимир Карастоянов. Аз съм прицелната точка на тези хора, категоричен бе той, по думите на който, личен сблъсък с Братя Галеви е имал отначало индиректно, впоследстие обаче „това, което съсипало живота му“, било да признае пред органи на реда истинността на медицинските удостоверения, които е издавал.

Явно той е принуждаван да издава и неистински такива на Галеви и приближените до тях. Разказвайки за системния тормоз, който семейството му е получавало, и всичките пъти, в които е бил повикван по смешност, за да оперира пострадалите от тях, тъй като е най-известният хирург в областта, Владимир Карастоянов заяви: „Тъй като съм морален хирург. Аз през ден и през два съм виждал и обслужвал най-ужасно пребитите хора от тази групировка“.

Причината никой в Дупница да не смее да се опълчи на тези хора, по думите на Карастоянови, е страх. Още повече, охранителната фирма в Дупница е на Жоро Първанов - близък до Братя Галеви, отбелязаха те.

В ефир бе включен и по-големият от братята Касрастоянови, който е под домашен арест – Николай. Той разказа как във въпросната нощ дъщеря му се обадила от заведението, молейки го да дойде и да я спаси, защото Николай Радев отново я заплашвал, както, по думите на обвинения, правел редовно.

„Бях на 2-3 минути с колата, не се и замислих. Това са хора, които целият град познава и знаят какво могат да направят на едно младо момчие. Могат да я пребият, изнасилят и какво ли още не“.

От думите му стана ясно, че Владимира системно е била заплашвана от хората на Галеви, ваден й е нож, заплашвана е посредством други момичета. „Знаех много от нещата, други разбрах впоследствие, защото нея я беше страх да ги каже“, каза Николай Карастоянов.

Помолен все пак да коментира дали е възможно Владимира да е досаждала на Отвертката, както бе казала съпругата на Николай Радев, Николай отговори: „Абсурд е тя да го е притеснявала. Всеки, който е познавал Радев и обкръжението му, ще го потвърдят. И сега продължават анонимни заплахи“.

Дядото Владимир Карастоянов обясни, че Владимира, макар и крита в София, е преследвана и снимана в Южния парк, пред Съдебната палата, както и на други възлови места.

Адв. Марковски от своя страна заяви, че Владимира в изплакала, че ще я разчленят. При идване в заведението на Карастоянови Отвертката се обърнал към тях с думите: „Ще я разчленят, ще дам на другите да я изнасилят“.

Този факт е решителен за делото, срещу Владимира има противоправно нападение, категоричен бе защитникът.

Водещи новини

Още новини