Пуснаха от ареста МВР шеф

Булфото
share
След 6 месеца зад решетките, задържаният през март шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров излиза под "домашен арест".

Това е определил вчера Окръжният съд в Ловеч, съобщи RegNews.net. Тодоров бе арестуван на 11 март и обвинен за издаване на държавна тайна, а името му бе намесено и в разследването на лекарите от Горна Оряховица, които впоследствие бяха записани в скандалните СРС-та с мъртвородено дете.

За разследването на медиците, заради което са били подслушване пък така и не се разбра нищо. След месеци арест обаче, съдът е решил да наложи на Тодоров по-лека мярка за неотклонение, която обаче прокуратурата ще протестира пред Апелативния съд.

"Не знам, какви са мотивите на съда. Аз бях в отпуск и се наложи да прекъсна почивката си. Разбира се, че ще протестираме това решение.

За това съм на работното си място и ако не днес, то в понеделник ще внеса протест в Апелативен съд- Велико Търново, коментирал е за RegNews наблюдаващият прокурор Валентин Вълков.

Според него мотивите на съда вероятно са свързани със здравословното състояние на Тодоров. По предложение на прокуратурата той е бил приведен за лечение в болницата в Софийския затвор, където е и в момента.

Водещи новини

Още новини