Затвор за Филип Златанов (видео+снимки)

share

Софийският градски съд постанови ефективна присъда от 3 години и 6 месеца "лишаване от свобода" по делото за тефтерчето на бившия председател на Комисията за установяване конфликт на интереси Филип Златанов, предаде репортер на Novini.bg.

Магистратите постановиха още присъдата да бъде изтърпяна в затворническо общежитие от открит тип. В срок от 5 години Златанов няма да има право да заема ръководни и административни постове.

Филип Златанов бе признат за виновен по делото за прикрита проверка срещу президента Росен Плевнелиев и забавени решения по още два случая.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси бе обвинен за престъпление по служба, извършено в периода декември 2012 г. - юли 2013 г. Според държавното обвинение в прословутото си тефтерче Златанов е записвал както инициали, така и инструкции кои лица подлежат на преследване и кои трябва да бъдат протектирани. Сред инициалите в бележника са откроени такива, които съответстват както на имената на политици от ГЕРБ - И.Ф., Б.Б, Ц.Ц., така и на името на президента Р.П.

Още снимки вижте тук

Водещи новини

Още новини