Цветанов: Не може да се говори за провал на делото "Октопод"

share

Не смятам, че в някаква връзка трябва да търсим провал на делото "Октопод", а ако има такъв, мисля, че прокуратурата е тази, която трябва да даде отговор.

Това отговори в Кърджали на журналистически въпрос по повод прекратяването от Специализирания наказателен съд на делото "Големият Октопод" бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от БТА. Той допълни, че всичко, което се  извършва, като процесуално-следствени действия и всичко, което се внася като обвинителен акт минава "през призмата на това как възприема прокуратурата и как възнамерява да реализира производство". Попитан къде според него се е родил политическият проект  "България без цензура", Цветанов отговори, че може би Сараите са генезиса на всичко това, което се случва, а това, което бил чувал е, че от 2005 г. имало ясно структурирана посока за овладяване на медийния пазар, точно от кръгове около ДПС.

Според Цветанов съществува политическо задкулисие, а общественото внимание бива измествано, като през 2013 г. вместо за избори, програми и развиване на регионите, се говорило за незаконните подслушвания и "държавния преврат" който се правел с бюлетините от Костинброд. Сега идват Евроизбори и никой не говори за тях, обаче говори за Столична община и за други общини, които се управляват от ГЕРБ, каза още Цветанов.

Той е в Кърджали по повод 7-годишнината от създаването на областната организация на ПП ГЕРБ в града, за което отбелязване по-късно  през деня се очаква да пристигне и председателят на партията - Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини