Адвокатът на Дамбовеца: Последните три правителства са рекетирали клиента ми

  • 05 март 2014 17:54

  • 3398
  • 0
Адвокатът на Дамбовеца: Последните три правителства са рекетирали клиента ми
©

Не просто вече няма дело " Голям Октопод", а въобще няма "Октопод". Такава престъпна група и такива престъпления не са извършвани. Това дело беше обявено като най-голямото срещу организираната престъпност в България.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ адвокат Людмил Рангелов, който е защитник на братята Пламен и Йордан Стоянови, известни като Дамбовците. Истинското обвинение по делото "Октопод" фалира още през 2011 година, когато прокуратурата прекрати частично това дело. Това показва, че държавните обвинители не са открили никакви връзки между обвинените и извършените престъпления. Делото беше подето от изпълнителната власт. Самият Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна обяви, че това дело е по политически причини. Със сигурност има и икономически интереси. Последните три правителства пробваха да се месят в бизнеса на моя клиент Пламен Стоянов. Те са му искали пари. Това се нарича рекет. Нека самият той да обяви имената на хората, които са го рекетирали. Знам само, че правителството на ГЕРБ е минало всякакви граници. Това го принуди да изнесе бизнеса си в чужбина, категоричен беше Рангелов.

Само през 2010 година съм участвал в три подобни на "Октопод" процеса. Ще има още много провалени дела по знаковите акции на МВР. Там няма да излезе нищо. Прокуратурата няма да може да спази срока и да внесе обвинителните актове. Там се работи слабо и безхаберно. Хората на държавна работа не влагат никакви усилия да се развиват като професионалисти. Те работят само, за да си получат заплатите, разкри Рангелов. Едно такова дело струва много скъпо на обикновения данъкоплатец. Моят клиент сега ще иска компенсация от 85 млн. евро от държавата. Той загуби милиони от това дело. При него загубите се изчисляват лесно. Няма никаква връзка между Пламен Стоянов и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, каза още той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини