Цацаров: Пеевски и Цветанов да не си решават проблемите на наш гръб

Булфото
share

Всички мои заместници са избрани лично от мен. Изборът е направен на база професионалните им качества.

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди днешното заседание на ВСС, предаде репортер на Novini.bg. Към този момент нямам никакво намерение да отстранявам някой от тях. Също така няма да допусна никой да се меси в работата на прокуратурата. Много е удобно, в този момент Борислав Сарафов да бъде отстранен, защото е двигателят на разследвания, които са свързани, както с енергетиката, така и с лица с имунитет или с вече свален имунитет. Отстрелването му в този момент цели именно блокиране на тези разследвания. На хората, които имат такива цели, ще кажа ясно, това няма стане. Борислав Сарафов продължава, и ще продължава да бъде мой заместник, категоричен беше Цацаров.

Лицата Цветан Цветанов и Делян Пеевски да решават проблемите помежду си, а не на гърба на прокуратурата, допълни Цацаров. Той показа пред журналисти официално писмо, подписано от председателя на ДАНС Владимир Писанчев, в което се казва, че не е установено наличие на справка или документ, касаещи извършени престъпления от Борислав Сарафов.

Главният прокурор коментира и случая със съдия Румяна Ченалова. Той обясни, че поддържа ежемесечни контакти с македонската прокуратура и получава справки от там. Ако получа информация, че срещу съдия Ченалова е образувано досъдебно производство, тя ще бъде отстранена от работа, каза Цацаров. 

Водещи новини

Още новини