Съдията по делото срещу Алексей Петров отказа да си направи отвод (галерия)

  • 24 февруари 2014 15:40

  • 2339
  • 0
Съдията по делото срещу Алексей Петров отказа да си направи отвод (галерия)
© Булфото

Съдията по делото срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна - Румяна Ченалова, отказа да си направи отвод.

Тя мотивира решението си с думите, че няма доказателства за предубеденост на съдебния състав. Поведението на състава е  гарантирало правата на всички страни по процеса, смята Ченалова.

По-рано днес защитата по процеса поиска отвод на Ченалова, защото смята, че тя е предубедена за изхода на делото. Причината за това е твърдението на депутата от ДПС Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на, че бившият министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е имал  интерес Ченалова да гледа делото.

Всеки има право да изказва мнението си, но това не води до съмнение в съда, аргументира се Румяна Ченалова. Иначе всяко  изявление, на когото и да е, може да се приема като мотив за отвод на съда, посочи тя.

След като казусът с искания отвод отне няколко часа, процесът все пак продължи. Пред съда показния даде Нешка Робева, която обясни, че познава Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна от спортния клуб "Левски", и допълни, че клубът имал финансови взаимоотношение с друго лице по процеса - с единия от основните прокурорски свидетели - Георги Цветанов. На него клубът бил дал заем 100 000 долара, който той не можел да върне, но за сметка на това дал картините си, които клубът продавал, за да се издържа.

Вижте тук още снимки от днешното заседание по делото

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини