Росен Петров заплаши БТВ, че ще даде показания в прокуратурата

Булфото
share

Росен Петров, заплаши от ефира на ТВ7, че ако от БТВ продължават с мръсната кампания срещу него, ще отиде в прокуратурата и ще свидетелства срещу медията и “Дрийм тийм” за купуване на обществени поръчки, търговия с влияние, как се назначават журналисти.

Тогава много водещи и доста политици могат да гледат света през едно тясно прозорче, обяви политикът.

Те ми говорят за някакви съдилища – искам да им кажа следното, аз не съм използвал ефира за лични цели. Използване на ефира за лични цели – това е, когато си продадеш колата, а аз съм направил политическо волеизявление, което ми е дадено право от конституцията и свободата на словото.

Адвокатите, с които се посъветвах ми обясниха, че категорично ще спечеля делата срещу БТВ и “Дрийм тийм” и у нас, и в Страсбург.

Истината е съвсем друга – бях заплашен и накаран да опровергая в ефир слуховете, че съм в партията на Бареков. Казаха ми: “Ако утре ти не опровергаеш слуховете за теб, че си член на партията на Бареков, друг човек ще води. Предполагам, че натискът е дошъл от Павел Станчев и моите продуценти. Аз не знам – те го канят, мене обвиняват, защо – не разбирам!?“, каза още Росен Петров.
 

Водещи новини

Още новини