Борислав Сарафов: Трупът на Чакъра е бил запален след смъртта му

share

Статията на в. Преса за смъртта на Тодор Димов - Чакъра е доста обективна. 90% от написаното в нея е вярно, изработена е на базата на експертиза на ексхумацията на трупа на Чакъра. Има основание да се смята, че той е бил полят и запален след смъртта му. Имало е мебели, които са били в стаята и не са били засегнати от огъня, а тялото е напълно изгоряло.  Това заяви зам.-главният прокурор Борислав Сарафов в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Що се отнася до делата на Цветан Цветанов, той заяви, че е разбрал, че Цветанов имал много любопитен прякор, а именно Злия. Може да се кръсти операция така, ако тя е насочена срещу лицето.  Делото за подслушванията е разделено на две дела. В едното се разследва техническата част. В момента работим в т.нар. документална част - тоталният хаос в служба СДОТО, обясни Сарафов. Той заяви, че не изключва да бъдат привлечени и други лица като обвиняеми. 

Попитан за делото за Мишо Бирата, Сарафов обясни, че не опъват чадър над никого, а по делото се работи доста активно. Решение ще има повярвайте ми, каза Сарафов. Той потвърди, че оригиналът на записа няма как да бъде намерен, защото не е бил създаден от оперативните работници. Изходът е да проверим има ли престъпления и ако да - от кого е извършено то, обясни зам.-главният прокурор. 

Христо Бисеров се търси по друго дело. Той има забрана да напуска страната. Материалите по делото са класифицирани, има изготвени съдебни поръчки. Работи се интензивно и е горещ картоф и трябва да приключи бързо, разясни Борислав Сарафов.

Той коментира и делото за тефтерчето на Златанов с думите, че това тефтерче е показателно за най-лошите практики в обществения живот у нас. По думите му  през януари то трябва да влезе в съда. Категорични сме, че има престъпление по служба, допълни той.

Водещи новини

Още новини