Шофьорът, прегазил 12 души на спирка: Застреляйте ме

share

Когато узнах, че момиченцето е починало, започнах да блъскам по вратата на килията. Молих надзирателите да отключат, да ме изведат в коридора и там да ме застрелят. Тримата ми съкилийници се хвърлиха да ме удържат. Викаха ми: Успокой се бе, човек, но аз просто не виждах смисъл да живея. Това признание прави три месеца и половина след жестоката катастрофа на бул. “Цариградско шосе” таксиметровият шофьор Михаил Куртев, пише "24 часа".

На 10 юли 35-годишният мъж помете 12 души на спирка на бул. “Цариградско шосе” около 20,30 ч. Часове по-късно в болница умира 25-годишната Станислава Асенова. Две седмици след това издъхва най-малката пострадала - 6-годишната Елена.

Останалите 10 пешеходци, сред които и майката на момиченцето, претърпяват сложни операции и седмици наред се лекуват в болници с тежки наранявания.

Непосредствено след като Куртев връхлита върху чакащите на спирката хора, направеното му с дрегер изследване за алкохол отчита 1,8 промила. Кръвната проба, което се взима след това, показва наличие на 1,5 промила.

Водещи новини

Още новини