Без обезщетение за жертвите на таксито убиец в София

  • 21 юли 2013 20:02

  • 3815
  • 8
Без обезщетение за жертвите на таксито убиец в София
© Булфото

Пострадалите в инцидента с пияния таксиметров шофьор на Цариградско шосе няма да получат застраховка за нанесените травми докато вината на Михаил Куртев не бъде доказана в съда, предаде БТВ.

Застраховката Гражданска отговорност е задължителна и за такситата, както и за всеки друг автомобил. В случай, че лимитът по Гражданската отговорност не стига, за да покрие щетите, нанесени от този автомобил, пострадалите могат да се обърнат и към таксиметровата компания.

Според застрахователите обаче те не могат да се произнесат по основателността на претенцията, докато не бъде доказана отговорност.

Според Асоциацията на пострадалите при катастрофи пък в този случай доста неща могат да се вземат под внимание, за да се изплати застраховката в аванс .

До момента никой от засегнатите от трагедията на Цариградско шосе не е потърсил застрахователната компания. Срокът за предявяване на претенции от пострадалите е 5 години.

Те се доказват с медицински документи - епикризи, болнични листове, амбулаторни листове и задължително фактури към тях. Отделни касови бележки и разписки не се признават. В документите трябва да бъде посочено основанието за разхода, консумативите да са свързани с лечението.

Последвайте канала на

3815 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.11.02 | 09:13

8
Пострадалите отдавна трябваше да са завели дела с/у общината и в частност кметицата Фандъкова. Истинския убиец е именно там, защото ако бяха сложили предпазни пилони единстевния пострадал щеше да е таксиметровия шофьор. А това на път по-който хвърчат коли с по 80-90км та и отгоре е просто задължително. Ако случилото се бе на Плиска, труповете щяха да са десетки и прогрес нулев, никакви мерки!!! Отново хвърчат разни типове с превишена скорост, спирките назащитени, просто е стечение на обстоятелствата, че няма нови трупове, никой не е изхвърчал от пътя все още.
Факт

2013.07.22 | 07:54

1
Да бе дай да опашем всяка спирка с бодлива тел и чували с пясък. А че пострадалите няма да получат нищо това е ясно. В момента в който се докаже че таксиджията е виновен застрахователите ще извадят каузата "алкохол" и ще откажат плащането на застраховката
....,

2013.11.02 | 09:12

7
Тая застраховка гълтат кинти нон-стоп и ако не платиш ГЛОБААА!,щом държавата те задължава да им носиш кинти ми не трябвали да задължава и тях да плащат на пострадали хора които вероятно в този момент имат нужда от пари , а не застрахователите да не дават и стотинка при инцидент, имах случай в който един келеш с безумна скорост мина на червено и ми отнесе предницата на кола, дойдоха полицаи и ми лепнаха нарушението на мен!! щото съм бил длъжен да го изчакам независимо че нарушава закона !?!?!??!!?, нито стотинка не получих защото съм бил виновен, не съм богат и трябваше да дам над 1000лв за да поправят автомобила ми колкото да може да се кара, и в момента предницата ми е още намачкана и ръждясала защото нямам възможност да довърша ремонта, най лошото е че живея в софия и бях на 400км от домът , никой дори транспорт не ми предложи, оставиха ме като куче там, добре че едно момче от една бензиностанция ми помогна, по сред нощите от негови приятели намери радиатор и ми го монтираха за да мога да се прибера у дома,нямате си представа как съм се прибирал до сутринта с един фар размазан но все пак произвеждаше някаква светлина за да виждам къде карам,та си мисля таз държа не трябва ли да помага на хората претърпели инцидент? след като ги задължава да плащат?,хайде аз слава на бога не бях пострадал ама поне да ми бяха уредили транспорт до домът, защото ако не беше това момче , вероятно трябваше да пренощувам в колата докато не съмне и не се прибера с каквото мога.
Noviqt

2013.11.02 | 08:32

6
Размисли, като си такъв отворко прочети какво пише по-горе - "Според застрахователите обаче те не могат да се произнесат по основателността на претенцията, докато не бъде доказана отговорност."
Размисли..

2013.07.22 | 09:43

2
Ей, кенефски райбер ще ти правя сфинктера като ръкав на магьосник!
Размисли..

2013.11.02 | 08:32

5
Пишете пълни глупости и сте юридически неграмотни... Виновността на шофьора може и да не бъде доказана в наказателния процес, но това не представлява пречка за предявяването на граждански иск спрямо застрахователите или таксиметровата компания, която отговаря за действията на служителя си... Дори и да бъде признат за невиновен в наказателния процес е възможно да дължи обезщетение за деликт!
Noviqt

2013.11.02 | 08:31

4
Поредното безумие, поредния абсурд в нашата "мила татковина". Няма обезщетение, защото не е доказано, че пияния шофьор е виновен!?!?!?! Кой друг да е виновен - тези, които са чакали рейса ли? Като нищо нашият "независим" съд ще оневини убиеца, защото каквото не е стигнало до съда, само то не е било прецакано. И ще продължаваме да се вайкаме защо нарушенията по пътя продължават, защо гинат толкова много хора. Възмутително е и поведението на застрахователите. С каква охота приемат застраховките (добре, че са задължителни - иначе ще фалират), НО стигне ли се до изплащане - неее, това не става толкова лесно. В такава държава живеем, колеги. Срамувам се, че съм българин.

2013.11.02 | 08:31

3
Пиян шофьор ------> Няма да има плащане от застрахователите. Потърпевшите ще трябва да се удовлетворят от имуществото му, а докато не е станало късно най-добре да се консултират с адвокат.

Добави коментар

Водещи новини