САС остави таксиджията убиец Куртев в ареста

  • 18 юли 2013 10:55

  • 2526
  • 1
САС остави таксиджията убиец Куртев в ареста
©

Софийският апелативен съд остави в ареста Михаил Куртев, предаде репортер на novini.bg.

Мъжът причини жестоката катастрофа на бул. "Цариградско шосе", при която почина 25-годишна Станислава Асенова, а други 11 души бяха ранени. Инцидентът стана около 20:30 ч. на 10 юли.

Таксиджията Михаил Куртев се е качил зад волана на таксито си с 1,89 промила алкохол в кръвта.

Днес САС не уважи молбата на неговия адвокат да бъде променена мярката на Куртев в по-лека. Адвокатът му изтъкна, че обвиняемият е семеен мъж, трайно обвързан, с дете, за което се грижи. Той обяви още, че е бил засечен от друг автомобил и за да избегне ПТП, е предприел тази маневра, вследствие на което е изгубил контрол над автомобила си.

Куртев изрази съжалението си за инцидента и сподели, че още е потресен от случилото се.

Прокурорът настоя мярката на таксиджията да не бъде променяна, като изтъква, че всички досега събрани свидетелски показания водят към авторство на извършеното престъпление, както и че има опасност мъжът да се укрие и да извърши друго престъпление. Дори и да не е осъждан до този момент, се знае, че е имал други нарушения и е административно наказан.

Шофьорът до този момент е имал 24 нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които незачитане на знаци, неспазване на ограничения, шофиране след употреба на алкохол.

По време на инцидента Куртев е карал с 1,89 промила алкохол, показва дрегерът. Кръвният тест е отчел 1,05 промила. Самият обвиняем е признал, че е пил мента преди да се качи в колата. Техническата експертиза показва, че той е карал с много над ограничението на скоростта.

Негова близка присъстваше по време на гледане на мярката и сподели, че той е бил засечен от ауди Q7.

На база на събраните доказателства към този момент съдебният състав смята, че той е автор на извършеното престъпление. Съдът приема, че Куртев е водач с завишен риск. 

Последвайте канала на

2526 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анонимен

2013.07.18 | 21:43

1
Там му е мястото ! И да съжалява и да не съжалява късно е вече последствията са факт ,връщане на зад няма! Трябва доживотна присъда без право на обжалване! Един човешки живот си отиде от този свят по негова вина трябва да си плати за стореното. Крайно време е в тази държава виновните да бъдат наказани,както трябва а не в повечето случай да се измъкват ненаказани което е много жалко!

Добави коментар

Водещи новини