Бакшишът убиец в шок от смъртта на малката Лени

  • 25 юли 2013 18:13

  • 8535
  • 23
Бакшишът убиец в шок от смъртта на малката Лени
©

Майката на шофьора убиец Михаил Куртев, който блъсна 12 души на спирка на бул. "Цариградско шосе", каза, че синът й е много разстроен заради огромното нещастие, което е причинил, пише в. 168 часа.

В понеделник вечерта почина втората жертва на жестоката катастрофа - 6-годишната Елена Михайлова. 12 дни лекарите в болница "Света Анна" се бориха за живота й, но травмите, с които беше прието момиченцето, се оказаха фатални. Часове след сблъсъка на таксито в спирката на 10 юли почина 25-годишната Станислава Асенова. "Да, факт е, че е пил мента. Не го оправдавам. Но това е трагедия, която може да се случи на всеки." Така коментира инцидента Зоя. В първото си интервю майката на шофьора разказва, че след развода с жена си Куртев живее с родителите си. Баща му Николай Куртев е неподвижен след прекаран тежък инсулт. За него се грижели синът му и жена му.

"Винаги е бил много добро момче. Съвсем обикновен човек, 78-и набор, 35-годишен. Нито е съден, нито има някакви провинения. Никога не е участвал в побоища, чисто минало. 13 години беше таксиметров шофьор. Когато е станал инцидента, не е бил с клиенти", разкрива още Зоя Куртева. "Има дъщеричка на 10 години. След като чу за смъртта на момиченцето, което блъсна, това още повече го разстрои. Много тежко го преживя снощи, след като разбра. Той е в ареста в момента, там е чул за смъртта й. В шок е", обясни разстроената жена.

"Грешката му е, че е пил. След това вече трагедията е била неизбежна. Казва, че са го засекли. Ако не беше станало това, нямаше да стигне и до катастрофата. Сега тепърва ще се търсят експертизи и ще се проверява версията. Но, хубаво, седнал е да пие мента с мляко с приятелите си, защо е тръгнал да кара? Трябвало е да си остане с тях. Щял да ходи да рита в "Младост". Не се е съобразил", разказва още жената.

"Има актове, че не е спрял на знак "Стоп" например, че е говорил по телефона. Но такива всеки шофьор има. Собственикът на таксиметровата компания Лазаров също каза, че при тях няма никакви оплаквания от него. Колата му е най-чистата във фирмата. Той си е такъв - чистофайник до безумие. За колата си трепереше много", завършва майката на Михаил Куртев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8535 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
DD

2013.07.26 | 15:54

19
И? Ако умре или лежи доживот това ще върне ли загубата на пострадалите семейства? Ще има донее ли някакво обезщетение, макар само финансово? Каква ще бъде ползата на обществото? Нека просто си понесе предвиденото наказание. Моето мнение е, че общественополезния труд трябва да се застъпи по-широко в законодателтвото.

2013.11.08 | 09:15

23
Обществено полезният труд, изразен в копаене на градинки и боядисване на пейки няма да възмезди мъката на семействата! И още не е релативно изтърпяване на санкция (наказание) спрямо отнетия живот! Шофьорът е отнел два живота, погубил е две семейства, а обществената "полезност" в случая не може въобще да се съпоставя и да се мисли за нея! Нима ще стопли сърцата на почернените родители боядисаната в розово пейка от някой "горкичък" катил? Ами ако един ден Станислава и Елена бяха едни Мария Кюри или Майка Тереза - тогава може да споменем за обществената загуба. Не може така да се разсъждава. Виновен е, строго да си понесе последствията!

2013.07.26 | 15:54

20
Няма да върне погубените животи, но ще предотврати много бъдещи убийства! Така че - само доживотна ще ги оправя такива! Обществено полезен труд??? Това да не ти е някакво нарушение на обществения ред?!
Илия

2013.07.26 | 12:22

4
Няма да върне двата живота но ще предотврати отнемането на други. За шофирал пиян-затвор. То все едно се качваш на танк и почваш да стреляш и караш напосоки.
Nikolai Lefterov

2013.11.08 | 09:14

22
Ето го наказанието ... Вече дори е пуснат на свобода! Няма справедливост в тази държава! Докато следващия път пак се напие и се качи в някоя кола и отнеме още животи ..!
Изруда

2013.07.26 | 20:19

21
Смърт за това кпоеле! На бесилото!

2013.07.26 | 15:33

13
И защо само за него.Къде е другия който го засече с джипа и избяга.Защо полицията го прикрива а?Или за кокошка няма прошка.До кога така!!!

2013.07.26 | 15:53

18
И на мен и на други се случва да пийнем по чашка,лошо няма.НО!!!Има едно голямо НО.Хвърлям ключовете от колата и си пийваме с приятели.Няма нарушение и не ни се случва да газим невинни хора по пътищата.Щом пиеш и се качваш на колата го правиш УМИШЛЕНО.Няма оправдание.Отнемаш невинен живот и го отнасяш до живот в затвора.Това е ЗАКОНА.Отнел си повече от един невинен живот = най тежката присъда СМЪРТ на електрическия стол.Така трябва да е закона.
r2

2013.07.26 | 15:53

17
Как така може да се случи на всеки бе - не пиеш и не караш и няма как да ти се случи! Знам че за тази женица синчето и е светец, но за всички останали той е просто една пияна свиня - убиец на дете. Да не забравяме и момичето. Нека господ да ги прости. А за пияната свинята - затвор - петнадесет години - за жалост толкова е максимума за това дето е надробил.

2013.07.26 | 15:53

16
ПОДОБНИ УБИЙСТВА МОЖЕ ДА СЕ НАМАЛЯТ ДРАСТИЧНО САМО ПО ЕДИН НАЧИН- КОГАТО ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА ОТ 30 ГОДИНИ- ДО ЖИВОТ ! ДА СЕ СЧИТА ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО ! ДОБРО МОМЧЕ БИЛ ?! КОЛА ГО БИЛА ЗАСЯКЛА. А ЗАЩО СЕ Е КАЧИЛ В КОЛАТА СЛЕД КАТО Е ПИЯН? ДА УБИВА?! ЗАЩО Е ЛЕТЯЛ С ГОЛЯМА СКОРОСТ ? ЗА ДА НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ И ДА ПРЕДОТВРАТИ УБИЙСТВАТА СИ ! ТАКИВА БОКЛУЦИ ТРЯБВА ДА СЕ СЪДЯТ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА УМИШЛЕНО/И/ УБИЙСТВО/А/ ЗА СРОК ОТ МИНИМУМ 30 ГОДИНИ ЕФЕКТИВЕН ЗАТВОР И КРЪВНИНА !
Таня

2013.07.26 | 15:36

15
Пази Боже! На всеки може да се случи и едното и другото!

2013.07.26 | 15:35

14
Ама как така всеки шофьор има актове за не спиране на пътен знак №36 STOP, STOP STOP. Не спреш ли загиват ХОРА. Toва са убийци. И друго как всеки шофьор има актове за разговор по телефона. Това какво е ГРУБО НАРУШЕНИЕ НА ПРАВИЛАТА, НЕ СПАЗВАНЕ НА КАКВОТО И ДА БИЛО ЗАКОНИ И ПРАВИЛА. Спирам до тук защото думите ми свършиха и не искам повече да се ядосвам. Аз живея в чужбина хората си спазват правила и закони. Движението е много коректно и шофьорите са много внимателни.

2013.07.26 | 15:32

12
Ако наистина е много разстроен и наистина е добър човек, значи е пълен олигофрен с IQ от 20 или 30.. човешката глупост е безкрайна, дори и да е добър човек, както вика майка му (въпреки, че една майка може да вика много неща) човешката глупост винаги е фактор. Демек ако е така сега един добър, но ЕКСТРА малоумен индивид ще лежи в затвора 2 години, защото едва ли ще му лепнат повече. В българия убийството се наказва с 1-2 години затвор а след 1 година добро поведение те пускат. Това е моето мнение.
До номер 6

2013.07.26 | 15:31

11
Въпроса е че това може да стане и без да си пил.

2013.07.26 | 12:38

7
Тук става въпрос за пияниците и каращите с бясна скорост. Едва ли щеше да се стигне до това, ако бакшиша беше трезвен и караше с разрешена скорост. Спокойно ще спре или отбие като го засече друга кола. Дори и да не успее - щетите ще са по-малки.

Добави коментар

Водещи новини