Цацаров чака документите за Боевски от Бразилия

Булфото
share

Бразилските дипломатически служби все още не са предоставили каквито и да било документи на главния прокурор Сотир Цацаров за освобождаването на Гълъбин Боевски. Това разкри преди Румяна Арнаудова, говорител на обвинител №1.

"След като пристигнат документите ще се прецени каква ще е реакцията на прокуратурата по отношение на Гълъбин Боевски. За момента все още няма решение по този въпрос", подчерта Арнаудова, пише ПИК.

На този етап магистратите не са обсъждали възможността Боевски да бъде арестуван.

Принудителното изваждане на Гълъбин Боевски от Бразилия не означава, че престъплението му е опростено, коментират юристи. Затова той има забрана за връщане в страната.

Но според специалисти по международно наказателно право случаят "Боевски" в Бразилия по никакъв начин не засяга България. Още повече че бразилските власти го третират като съден. А никой не може да бъде съден два пъти за едно и също престъпление.

В края на миналата седмица Цацаров предупреди, че е необходимо да се вземат мерки за постоянна и нормална комуникация с външно министерство, министерство на правосъдието и прокуратурата.

"Ако днес сме изненадани за освобождаването на български гражданин, то утре можем да сме изненадани за задържани български граждани. Да си припомним миналото", подчерта главният прокурор.

Водещи новини

Още новини