Съдът потвърди забраната на Лечков за протест на ВМРО-НИЕ

Булфото
share
Сливенският административен съд отхвърли жалбата на местната организация на ВМРО - НИЕ срещу заповедта на кмета Йордан Лечков за забрана на планирания за 14 август „протест срещу окончателното ограбване на община Сливен”, съобщава БНР.
 
В специална декларация от ВМРО-НИЕ заявяват, че "съдът е поставил Лечков над закона".
 
"Воеводите" твърдят, че по никакъв начин не са създавали основания и съмнения за нарушаване на обществения ред. Според тях идеята за отклоняване на движението от Сливен до село Болчане има единствената цел пътуващите по магистралата София-Бургас да минат през Сливен, за да могат да видят разкопания и запрашен, по вина на местната управа, град.
 
 
Организаторите на проявата смятат, че съдът нарушава конституционното право на гражданите на протест и затова негово действие ще изпратят сигнал до ВСС. Те посочват, че дори и присъстващия на заседанието прокурор не е намерил законови основания за забрана на протеста.
 
 
В заключение воеводите казват, че след консултации в полицията и организациите, заявили желание за участие в протеста, те ще го проведат под каквато и да е форма.

Водещи новини

Още новини