Лечков: Делото ще приключи в моя полза

  • 07 юли 2011 11:08

  • 975
  • 0
Лечков: Делото ще приключи в моя полза
© Булфото

Съдът не прие искането на защитата на Лечков процесът да се гледа по съкратената процедура и да не бъдат разпитвани всички свидетели по делото.

Кметът на Сливен е обвинен, че в периода август 2008 г. - февруари 2010 г., в качеството си на длъжностно лице, е нарушил служебните си задължения от Закона за общинската собственост и от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Според обвинението Лечков е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем и по този начин е ощетен бюджетът на общината с над 671 000 лева.

Съдът конституира като граждански ищец по същото обвинение община Сливен. Пред съда Лечков заяви, че не разбира обвинението и допълни „не знам защо съм тук”. Сливенският кмет запази правото си да даде обяснения пред съда на по-късен етап. Преди началото на съдебното заседание Йордан ЛечковЙордан Лечков Йордан Лечков Янков е известен български футболист. Роден на 9 юли 1967 година в град Стралджа. коментира обвинението така:

„Обвинението срещу мен е напълно неоснователно. Аз на няколко пъти съм казвал – на неспособен катаджия това са му възможностите да ме разкарва по съдилища”. Лечков бе категоричен, че делото ще приключи в негова полза. Заседанието продължава с разпит на свидетели.

Последвайте канала на

975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини