Цветанов има три дни, за да си избере адвокат

share

Три дни има Цветан Цветанов, за да си избере адвокат, съобщава в. "Стандарт". 

ГЕРБерът съобщи, че в момента избирал между 10, които му предложили услугите си. Пред "Стандарт" той заяви, че ще ползва и германски защитник, но той може само да го консултира, не и да практикува.

Припомняме ви, че от вчера бившият вътрешен министър вече е обвиняем. Прокуратурата поднови делото за незаконните подслушвания, осъществявани от МВР по негово време. Това стана часове след като той най-после се отказа от имунитета си.

Цял екип прокурори, сред които и обвинител от ВКП, ще разследват Цветанов. Те трябва да преценят каква мярка за неотклонение да му наложат - подписка, парична гаранция или арест. Тя се съобразява със степента на обществена опасност на престъплението, доказателствата срещу него, имотното му състояние, семейно положение, здравословно състояние и т.н. Ако мярката е "парична гаранция", в закона няма предвиден минимален и максимален размер. Неофициално се говори обаче, че ще му поискат 100 000 лева като гаранция. Кои са наблюдаващите прокурори пък се пази в дълбока тайна, за да се гарантира спокойно работата им. Неофициално се коментира, че има опасност от политически натиск.

Водещи новини

Още новини