Прокуратурата мълчи кога Цветанов ще стане официално обвиняем

  • 05 юни 2013 13:03

  • 4234
  • 18
Прокуратурата мълчи кога Цветанов ще стане официално обвиняем
©

Засега от прокуратурата пазят мълчание кога ще стане ясно дали Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа ще бъде обвиняем по делото за незаконното подслушване в МВР, информира БНР. Разследването беше спряно в края на април заради депутатската неприкосновеност на бившия вътрешен министър, от която той се отказа тази сутрин.

Доброволният отказ от имунитет трябва да стане документално и да стигне така до прокуратурата, а не по телефона. Главният прокурор трябва да уведоми наблюдаващите прокурори и тогава делото да бъде възобновено. Обвинението срещу Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е за т.нар. "допустителство" и процедурата изисква точно така то да бъде формулирано и в обвинителния акт, ако се стигне до такъв. Главният прокурор обясни какво означава допустителство: "Бездействие, в резултат, на което е допуснато подчинени нему длъжностни лица да извършат престъпление. Конкретните длъжностни лица, които се визират, са лицата, заемали длъжността директори на СДОТО. Самата проверка още в началото показа, че липсата на каквито и да е правила по отношение на работата на мобилните екипи за негласно наблюдение, да ги наречем така, и подслушване, е пълна предпоставка за извършване на нерегламентирани действия".

Вече с обвинения са последните трима шефове на СДОТО, която след известно време няма да съществува. Според неофициалните разпореждания, които са част от делото, Цветанов е давал устни указания на тези хора да подслушват определени политици. Твърди се, че двама от тях са признали това. Запитан може ли да се каже, че в мандата на Цветанов е имало незаконно подслушване, Цацаров отговори: "Такива данни биха могли да бъдат събрани, ако експертизата ни ги даде. Говоря за експертизата на паметовите устройства".

Експертизата трябва да установи дали са правени записи с колите за мобилно подслушване. Мненията на експертите по тази тема са противоречиви.

На въпрос дали ще се стигне до ареста на бившия вътрешен министър, главният прокурор заяви: "Ако аз кажа каква мярка ще определя, това означава да се поставя в положението на наблюдаващ прокурор. Някак си не ми се иска да играя ролята на един връх, който определя политиката на цялата пирамида".

Последвайте канала на

Десислава Станева
4234 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
МИМИ

2013.06.09 | 21:06

18
Народът е казал"С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА" Не можеш с тоя казал,оня рекъл да вкараш някой в затвора.В ЕВРОПА сме.Ще ги разнищят до дупка,така че добре е да внимават.То не е като да омайваш българите.
niko

2013.06.09 | 21:05

17
Настоявам за хуманно отношение към Цветанов! ..При ареста му да бъде като сички други задържан с побио и шутове.

2013.06.09 | 21:05

16
Храната на "Г.М. Димитров" не е като тази в "Кемпински" и "Шератон" и ако не иска да остава гладен, Цветанов ще трябва да чака колетите, които ще му подготвя тъщата. Самата тя обаче едва ли ще бъде много съгласна да захранва Цецо, който я вкара в приключение, след като обясни публично, че е получил от нея голяма част от парите, с които си е купил шестте апартамента
niko

2013.06.09 | 21:04

15
В затвра му е мястото. Там няма да има нужда НСО да го охранява и народа да плаща.

2013.06.08 | 21:53

14
мамито ти изцвъкано то да беше само подслушването този изрод покровителства каналаи за хероин амфетамин и всякаква контрабанда давал е команди за мокри поръчки
ПЕС/ФЕС/ЦАЦА

2013.06.08 | 21:53

13
Айде бе Цаца, айде бе, бавиш се! Твоят станиШЕФ няма да е доволен!

2013.06.08 | 21:53

12
ПО ВСИЧКИ ФОРУМИ НЕ САМО В ТОЗИ С РЕИСТВАНИЯ НА КОМПЮТРИТЕ ГЕРБЕРУГИТЕ СИ ВДИГАТ РЕЙТИНГИТЕ ПОДЛИ В ЖИВОТА ПОДЛИ И ПО САЙТОВЕТЕ!!
Гюро Михайлов

2013.06.08 | 21:53

11
Последният премиер какъв беше: пожарникар, мутра, художник, лекар, футболист, тенисист... Всичко друго, но не политик и държавник! Ред е на разбиращите. Ред е и предишните да отидат на топло. Време е България да живне!
Гюро Михайлов

2013.06.08 | 21:52

10
Местан даде урок по бългаски език!? Какво да направим, като е прав! Смразяващото е, че се обоснова! Има хора, които не са си губили времето в часовете по български език! За разлика от конджротулейшъните и всякакви други молограмотни тарикати, които съсипаха всичко българско!!! Искаха и държавата, но сега държавата ще ви го върне. Тъпкано. Решетъчно и безвъзвратно!
Гюро Михайлов

2013.06.08 | 21:52

9
Цветанов има огромни капитали от незаконен трафик с цигари без бандерол, наркотици и от лобириране в полза на свои хора. Една от пералните за пари на бившия вътрешен министър е ръководена от кумеца му Тодор Иванов Бояджиев.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини