45 бона за 800 ромски гласа в Стряма

share

Общо 45 хиляди лева е поискал Илия Манчев, за да осигури 800 човека от ромската махала в Стряма, за да гласуват за определена партия. Това стана ясно по време на гледането на жалбата на обвиняемия срещу наложената му мяркат „задържане под стража" от Пловдивския окръжен съд.

Според прокурора по делото има много подробен разказ на свидетеля Ашим Асан, който описва среща между Илия Манчев и друго лице, на която е била направена договорката.

Подсъдимият е поискал 35 хиляди лева за осигуряване на гласовете и 10 хиляди лева за себе си. По думите на прокурора, който цитира свидетеля Ашим Асан, подсъдимият е поел ангажимент впоследствие да осигури още около 3 000 гласа от други села в района.

Според адвоката на Манчев срещу неговия клиент нямало достатъчно доказателства за извършено престъпление и поиска мярката му да бъде изменена в домашен арест. Прокурорът по делото заяви, че имало предпоставки , ако подсъдимият бъде пуснат, той да извърши друго престъпление. Пловдивският окръжен съд остави в ареста обвинения за купуване на гласове Илия Манчев.

Припомняме, че през 2011-та година, като общински съветник на ДПС в Стряма, Манчев бе задържан за лихварство и купуване на гласове.

Водещи новини

Още новини