Осем години затвор очакват Цветанов

Булфото
share

Затвор заплашва Цветан Цветанов. Бившият вътрешен министър може да лежи до 8 години зад решетките, ако срещу него бъде повдигнато обвинение и то бъде защитено в съда.

Припомняме ви, че от СГП съобщиха днес, че срещу Цветанов са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление по чл.285 във вр. с чл.387 ал.2 от НК. Според държавното обвинение Цветанов в качеството си на министър на вътрешните работи съзнателно е допуснал подчинени нему лица – директорите на СДОТО-МВР Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров да извършат престъпления по чл.387 ал.2 от НК. Този извод на прокуратурата се обосновава и с оглед задълженията на министъра на вътрешните работи по чл.34а ал.1 т.1 от ЗСРС да упражнява контрол върху прилагането и използването на СРС.

Според Наказателния кодекс "ако от деянието са настъпили тежки последици или то се извършва системно от началник към подчинен, наказанието е лишаване от свобода от 1 до 8 години".

Софийска градска прокуратура издаде днес постановление за спиране на наказателното производство по делото, образувано и водено срещу Цветан Иванов, Камен Костов и Сергей Кацаров за престъпления по чл.387 от НК /срещу Кацаров и по чл.311 от НК/ и срещу Радко Димитров по чл.287а от НК.

 

Водещи новини

Още новини