ДПС готви нов вот на недоверие

share

Парламентарната група на ДПС започва консултации с опозиционните политически сили в парламента за внасяне на вот на недоверие за цялостната политика на кабинета на ГЕРБ.

Това обяви след заседание на Централното оперативно бюро заместник-председателят на ДПС Лютви Местан.

Вотът трябва да бъде разискван и внесен през първата половина на декември, каза Местан, цитиран от БНР.

По думите му, ДПС поема политическата отговорност да инициира консултациите за вот на недоверие като причините са строго съдържателни – за проблемното управление на правителството и сгрешената философия на властта: "Време е всички политически сили, които заявяват, че са опозиция на днешното управление, да се опитат да преодолеят това усещане за двузначност в политическото си поведение. За този последен вот на недоверие съображения от рода на: "Ние споделяме оценките за вота, но няма да участваме в гласуването, защото този вот се иска от ДПС или от БСП", вече биха звучали твърде несериозно и биха задълбочили усещането на определена политическа шизофренност".

Депутатът от ДПС Христо Бисеров припомни, че на изборите пария ГЕРБ бе подкрепена от три парламентарни групи, а предстоящият вот ще е тест именно за тези политически сили за това как оценяват управлението на ГЕРБ и своето поведение. От ДПС призоваха всички опозиционни партии да се включат в гласуването на вота. ДПС обявиха, че няма да водят консултации с "Атака" .

Водещи новини

Още новини